About

History

VILLA GLOBAL (Relindis K Gallery & Other) werd door Relinde Joosten opgericht  met een passie voor beeldende kunst.  De bedoeling is om plaatselijke en internationale kunstenaars naar het Dorp te halen en ze te promoten en de omgeving aan te sporen om de beeldende kunst te koesteren en er energie, schoonheid en troost in te vinden.

Ik ben afkomstig van het historische Maaseik (Limburg) en woon sinds 2007 in Veltem. Veltem is erg centraal gelegen tussen Leuven, Brussel, Mechelen en Tervuren, en het landelijk aspect en de bossen in de buurt van Veltem en buurgemeente Bertem vind ik heel aantrekkelijk.

Ik werd voor het eerst geïnspireerd door kunst dankzij mijn leraar Geschiedenis, later door mijn moeder - die van Turner hield - en door mijn vader die amateur-kunstschilder was. Zelf volgde ik les in tekenen, kunstgeschiedenis en vervolledigde ik een opleiding galeriehouder bij Syntra.

Ik hoop dat de kunstactiviteiten die ik aanbied een nieuw elan zullen brengen in de dorpskern van Veltem, het dorpje met zijn mooie kerk en monumentaal klooster.


Setup

VILLA GLOBAL brengt kunstenaars bij elkaar rond het thema Dorp en Mondialisering, brengt de wereld naar het dorp en het dorp naar de wereld, en speelt bewust in op de belangrijkheid van de plaats Veltem. Veltem is een dorp op een boogscheut van Brussel, Leuven en Mechelen. Onbewust worden wij, bewoners van Veltem, beïnvloed door de cultuur van de omliggende steden.  Wij denken hierbij aan de Katholieke Universiteit Leuven (KUL), het Lemmens Instituut (LUCA), Cas-co (Ateliers, kunstwerkplaatsen,
artistieke projectruimtes), de Kunstacademie –SLAC.

 Tijdens de tentoonstellingen brengen we die influxen naar het Dorp, naar Veltem! Dacht u dat Veltem afgesloten is van de wereld? RKG & Other bewijst het tegendeel!

Wij laten u ervaren dat de geselecteerde kunstenaars, hoewel ze uiteenlopende artistieke praktijken hebben toch veel raakpunten/overeenkomsten vertonen.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x