De kunstenaars in de kijker

VZW Kunst Werkt

Zowel Wim Vaes, Hilde Goossens als Isabelle Van Brussel werden door de VZW Kunst Werkt opgemerkt en na interviews met kunstkenners & communicatiespecialisten van deze VZW werden hun werken in respectievelijke Kunstletters #024  (Wim Vaes en Hilde Goossens) en #025 (Isabelle Van Brussel) gepubliceerd.  Kunst Werkt ondersteunt beoefenaars van beeldende kunst met een pittig aanbod aan vormingen, projecten en publicaties. Met grote en kleine kunstprojecten, het online portfolioplatform Beeld en magazine Kunstletters en via advies en vormingen ondersteunen, informeren én inspireren ze kunstenaars.  


The Art Couch

Hilde Goossens genoot bovendien van speciale aandacht in de Artcouch van 21 April 2024:

De Artcouch is een organisatie die iedere zondag een nieuwsbrief publiceert over en door kunstenaars in België en buitenland en informatie verschaft over kunst.

De FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg organiseerde van 10 april tot 10 juli 2023 de expo “Where the Heart moves the Stones” van Isabelle Van Brussel. 

Tijdens de covidperiode kreeg Isabelle meer ademruimte voor vrij artistiek onderzoek in haar atelier.

De focus in haar werk verschoof van empathische portretten en de allesoverheersende kwetsbaarheid van ons bestaan naar expressieve abstractie. Ze schildert imaginaire landschappen zonder enige menselijke aanwezigheid. Zo kan ze verschillende vormen, kleuren en texturen verkennen zonder zich zorgen te maken over hoe ze er in de echte wereld uitzien. Ze vergelijkt het chemische proces van schilderen met het complexe landschap van de Aarde. Net zoals er onder de oppervlakte van de aarde continu veranderingen plaatsvinden evolueren ook de kleuren en texturen in haar schilderijen door middel van chemische interacties, spontane verfstreken en layering. Het resultaat is een dynamische en organische weergave van beide werelden.

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x