Biografieën

Biografie Wim Vaes:

Overdag steekt Wim Vaes (°1970) concerten in elkaar in een Gentse concertzaal. Maar ‘s avonds en op andere mogelijke momenten tekent hij vanop zijn zolderstudio, veelal in zwart en wit de wereld zoals hij die ziet. Tekenen is een manier om tot rust te komen, en letterlijk de dingen een plaats geven. Wim studeerde in de jaren 90 af als master in de grafische vormgeving. Kort daarna maakte hij illustraties voor verschillende kranten en tijdschriften.

Biografie Hilde Goossens:

Hilde Goossens werd geboren in 1978 in Sint-Niklaas en beëïndigde met grootste onderscheiding haar master in de schilderkunst in 1995 aan het Sint Lucas te Gent.  Zij is woonachtig in de Vlaamse Ardennen meer bepaald in Sint-Maria-Oudenhove.  Zij beleeft haar artistieke uitdrukking in de vorm van acryl schilderijen geïnspireerd op het dagelijkse leven, beschrijvingen van wandelingen en onvergetelijke reizen, vaak gezien door de lens van haar smartphone.  Deze acrylwerken op papier leiden naar de creatie van grotere canvassen.  De stijl die zij gebruikt geeft kracht aan verbeelding omdat zij op professionele wijze alleen de essentie van de beelden en figuren weergeeft.  U kunt Hilde volgen in haar wekelijkse blog waar zij haar vertellingen verbonden met bevroren herinneringen op een kunstige en transparante wijze weergeeft.  Met haar solo tentoonstelling in de Zebrastraat te Gent, de openbare bibliotheek van Zottegem en het cultureel centrum de Meent in Alsemberg en de groepstentoonstellingen in het MUZEE te Oostende, het Textielmuseum van Gent kan zij rekenen op een bekendheid zowel in België als in het buitenland.  Ook maakt haar werk deel uit van de private Merode tentoonstelling te Ronse.

Biografie Isabelle Van Brussel:

Isabelle Van Brussel (1967, Gent) is een multidisciplinaire beeldend kunstenaar gevestigd in Gent, België. Haar artistieke praktijk omvat schilderkunst, tekenkunst en digitale grafische kunst. In haar meest kenmerkende werken combineert Van Brussel verschillende materialen, waarbij acryl en olieverf als basis dient, aangevuld met pigmenten, zelfgemaakte gessos, pastels, houtskool en inkten. De dragers variëren van medium tot ruwe (on)geprepareerde linnen doeken voor grotere werken tot marouflages op houten panelen en houtkarton voor kleiner werk. Met een grafisch verleden koestert ze een passie voor diverse papiersoorten (die door de tand des tijds zijn aangetast).  Van Brussel staat bekend om haar abstract-figuratieve portretten, waarin existentiële vragen, identiteit, en culturele diversiteit centraal staan. Haar fascinatie voor tribale etnische culturen en rituelen weerspiegelt zich in deze werken.  Daarnaast geniet ze erkenning voor haar abstract-expressieve etherische landschappen, waarin ze vormen onderzoekt met een eigenzinnig kleurenpalet. De basistechnieken zijn impasto, glazing, frottage - soms gecombineerd met collage, spray, het paletmes en mixed media. Een belangrijke evolutie in haar werk is te zien in de voormalige kleine schetsboekjes van de abstract-figuratieve portretten (2012-2019) en, sinds de Covid-periode, de denkbeeldige landschappen die evolueren naar dieper onderzoek en abstractere interpretatie op grotere formaten met nadruk op verder ontwikkelen van een eigenzinnig kleurpalet. Deze werken en hun titels onthullen nuances van emotie, groei, en vergankelijkheid, die een verbinding tussen menselijke ervaringen en de natuurlijke evolutie van het landschap proberen tot uiting brengen.

Isabelle Van Brussel heeft haar werken tentoongesteld op locaties, waaronder een solo-expositie in de Rivoli Brussel in 2022 en bij de FOD Federale Werkgelegenheid in 2023.

Haar kunstwerken worden verzameld door Fine Art Freeman Braswell in Chicago, de Nationale 8 Gallery in Brussel, en diverse nationale en internationale privécollecties.

Ze was finalist en geselecteerd voor exposities zoals Oooh bij Stichting IJsberg in Damme, België (2020), en de 52ste (2019) en 53ste Grote Prijs voor Actuele Tekenkunst Ronse, België (2021).

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x